Ervin Galić, seniorski reprezentativac BiH u karateu i stipendista Fondacije “Izvor nade“ otputovao je na Svjetsko prvenstvo u karateu.

Galić je pred polazak, u kraćem intervjuu za oficijalnu stranicu Fondacije “Izvor nade“, kazao da je sve pripreme odradio po zacrtanim planovima te da očekuje dobre rezultate na predstojećem prvenstvu.

Prvo svjetsko prvenstvo je pred vama. Koliko vam znači nastup na ovom prvenstvu?

Galić: Svjetsko prvenstvo je najveći događaj u svijetu karatea, tu dolazi sva “krema” karate svijeta. Meni je ovo prvo seniorsko svjetsko prvenstvo i jedan sam od najmlađih takmičara, ali sam se kvalitetno spremio, te očekujem dobar rezultat i dat ću sve od sebe da branim boje zastave svoje domovine.

Kakvu ste podršku imali u dosadašnjem dijelu priprema?

Galić: Bilo kakva podrška mi mnogo znači, jer bez podrške ne može se ostati u sport, a kamoli da se napravi veliki rezultat. Najveća podrška su mi moji roditelji i treneri. Nadležne institucije su se potrudile i obezbijedile sredstva za odlazak reprezentacije na ovo svjetsko prvenstvo.

Kakve borbe očekujete na SP-u? Da li su vam od ranije poznati neki protivnici?

Galić: U svakoj kategoriji će biti do 100 takmičara, borbe će biti veoma teške i zahtjevne, pogotovo u mojoj kategoriji gdje ima višestrukih osvajača europskih i svjetskih medalja tako da će konkurencija biti veoma jaka. Ja nastupam u kategoriji do 67 kilograma.

Koliko ste zadovoljni odrađenim pripremama pred SP?

Galić: Spremao sam se u Sarajevu, svo vrijeme sam imao jake treninge i klupske pripreme, s tim da sam imao završne pripreme u hotelu Hollywood zajedno s reprezentacijom što je ujedno i posljednja provjera forme pred odlazak na Svjetsko prvenstvo.