Arijana Jašarević-Vojić iz Bihaća bit će delegat na Svjetskom prvenstvu za rukometašice, koje se od 29. novembra do 17. decembra održava u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj.

Svjetska rukometna federacija (IHF) zvanično je potvrdila njenu delegatsku nominaciju, te je tako svrstala među 28 odabranih delegata za turnir najboljih rukometašica današnjice.

– Ponosna sam na sve ono što sam uradila u tekućoj godini, koja je zaista bila za pamćenje. Počelo je Svjetskim šampionatom za rukometaše u Poljskoj i Švedskoj, nastavljeno prestižnim klupskim takmičenjima, a evo završit će u Danskoj na turniru najboljih rukometašica na planeti – izjavila je Jašarević-Vojić.

Bišćanka je time nastavila niz izuzetnih postignuća, s obzirom da je u posljednjih nekoliko godina bila delegirana za gotovo sva najprestižnija svjetska i evropska takmičenja rukometašica i rukometaša.

Predstavljala je Bosnu i Hercegovinu na svjetskim i evropskim prvenstvima u obje konkurencije, delegirana u mečevima Lige prvaka za rukometašice i Evropske lige za rukometaše, a vrhunac je bio delegatski status na olimpijskom turniru u Tokiju.

– Već nam je saopćen i raspored delegiranja za prvenstvo, tako da sam raspoređena u danski grad Herning, gdje će igrati domaća selekcija, ali i biti sama završnica turnira. Još jedno veliko priznanje za mene – navela je Bišćanka.

Bosna i Hercegovina imat će predstavnike i u sudijskom timu, s obzirom da su među 23 izabrana sudijska para i braća Konjičanin iz Visokog.

(Fena)