Još jedan primjer mlade i uspješne djevojke, čije je porijeklo iz Krajine, stiže nam iz Austrije, a riječ je o Selmi Buljubašić čiji su roditelji iz Bihaća, a trenutno je nastanjena i živi u Austriji, grad Salzburg.

Selma je jedna od takmičarki za ovogodišnji izbor Miss Austrija, a na održanom takmičenju za najljepšu djevojku grada Salzburga osvojila je prvo mjesto i tako postala Miss Salzburg. Ova titula potvrđuje da je Selma u samom vrhu ovog takmičenja, te ima jako dobre šanse za dobar plasman u izboru za Miss Austrija koji je pred njom.

Selma se trenutno nalazi u Badenu kod Beča na pripremama za izbor najljepše Austrijanke.  2. jula je oficijelno proglašenje Miss Austria na kojoj sudjeluju više poznatih ličnosti iz Austrije i Njemačke.

Za Selmu kažu da je vrlo inteligentna, ljubazna, šarmantna i da uvijek ima osmijeh na licu. Mlada Bosanka želi ovim putem da pozdravi cijelu Bosnu i Hercegovinu, a posebno svoju familiju u Bihaću.

Selmu možete pratiti putem njezine Miss Salzburg Facebook stranice. Ukoliko želite podržati Selmu i dati joj vaš glas, možete to uraditi na linku u prilogu pod rednim brojem 12.

GLASAJ ZA SELMU!

/cazin.net