Selma Čavkić (43) iz Bihaća ostvarila je svoj dugo sanjani san da postane pjevačica. Njena strast prema muzici započela je već sa 16 godina, a upravo kroz muziku upoznala je i svog supruga, klavijaturistu, s kojim ima dvoje divne djece. Njen sin, Elvin, postao je poznat javnosti nakon što je emotivnom izvedbom pjesme “Otac” rasplakao Šabana Šaulića u emisiji “Zvezde Granda”.

Elvin je bio ključna podrška i motivacija za Selmu da se prijavi za takmičenje “Nikad nije kasno”. Selma nije očekivala pobjedu, već je naglasila da je ovo za nju veliko iskustvo i prilika za druženje. Sretna je i zahvalna za sve što ima.

Na svojoj prvoj izvedbi u takmičenju veterana, Selma je izvela pjesmu “Sto ću čuda učiniti” Dragane Mirković. Njen emotivan nastup i jedinstveni interpretativni stil osvojili su publiku i žiri. Žika Jakšić, jedan od članova žirija, istakao je kako je impresioniran Selminom energijom i pozitivnim stavom.

Selmin sin Elvin, također prisutan u publici, ponosno je istakao svoj uspjeh u “Zvezdama Granda” i činjenicu da je njegov nastup na YouTubeu skupio gotovo 8 miliona pregleda. Uz želju da i njegova majka postigne sličan uspjeh, Selma je opravdala očekivanja i oduševila sve svojom izvedbom.

Članovi žirija, uključujući Harisa Džinovića, Sašu Miloševića Mara i Ljubicu Vraneš, bili su impresionirani Selminim glasom i originalnim pristupom pjesmi. Haris Džinović je istakao da je Selma fantastično otpjevala numeru te da je uspješno donijela svoj pečat u interpretaciji. Mare je čestitao Selmi na sjajnom prvom nastupu, dok je Ljubica Vraneš naglasila važnost da Selma ostane vjerna sebi i nastavi ostavljati svoj pečat na sceni.

Ovaj prvi nastup na “Nikad nije kasno” ostavlja snažan utisak, a Selma Čavkić se pokazala kao izuzetna talentirana pjevačica koja obećava mnogo u ovom takmičenju veterana.