Bišćanke pozvane u kickboxing reprezentaciju BiH

biscani.net

Članice KBS “FAVORIT BH” iz Bihaća Ema Bajrić , Šejla Oraščanin i Ajla Vojić predstavljat će našu Bosnu i Hercegovinu na zvaničnim prvenstvima Svijeta i Europe u sklopu kickboxing reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Naime, Ema Bajrić koja je aktuelna Europska prvakina nastupit će na Svijetskom juniorskom prvenstvu koje će se održati u Italiji dok će Šejla Oraščanin i Ajla Vojić koje su ove godine osvojile i titule najboljih takmičarki na Državnom prvenstvu u disciplinama low kick (Ajla) i K-1 style (Sejla) nastupiti na Evropskom seniorskom prvenstvu koje će se održati u Slovačkoj.

Bišćanke su više puta nastupale u sklopu kickboxing reprezentacije BiH i za našu domovinu do sada osvojile bronzu sa Svjetskog i srebro i zlato sa Evropskog prvenstva.

U matičnom klubu su prezadovoljni što i ove godine imamo reprezentativce ali su isto tako zabrinuti jer treba skupiti potrebna finansijska sredstva za odlazak Bišćanki na navedene šampionate.

Zajedno uz poziv u reprezentaciju smo dobili i obavijest od strane kancelarije kickboxing saveza da organizatori šampionata zahtijevaju plaćanje unaprijed za troškove smještaja i to do 31.05.2018 godine. Iz uprave kluba se već intezivno radi na organiziranju sastanka sa predstavnicima vlasti u našem kantonu i bihaćkih poduzetnika koji su i ranije imali razumjevanja i pomagali u sličnim situacijama. Nadamo se da ćemo finansijske probleme riješiti i naše zlatne Bišćanke poslati da se natječu među najboljima gdje im je i mjesto, – kazali su za Biscani.net portal iz KBS Favorit BH.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...