U organizaciji Udruge za promociju biciklizma ”Hercegovina Bicikl” i Biciklističkog kluba „Mostar“ jučer je održana druga po redu biciklistička cestovna utrka pod nazivom ”Estrella Damm Hercegovina Classic 2015”, a koja je okupila bicikliste iz sedam zemalja.

Radi se o kružnoj utrci sa startom i ciljem ispred Tržnog centra „Mepas Mall“ u Mostaru, a vožena je kroz Široki Brijeg, Posušje, Grude, Ljubuški, Čapljinu i Stolac.

Ukupna dužina utrke bila je 165 kilometara. Kako je utrka uvrštena u kalendar utrka Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine, ista je i bodovana za Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Među oko 150 biciklista, učešće na ovoj prestižnoj sportskoj plejadi vrhunskih biciklista, uzeli su i članovi Biciklističkog kluba „Bihać“, koji su ostvarili zavidan rezultat.

Veteran „A“ kategorije na ovogodišnjem „Hercegovina Classic“ Amir Bašanović, osvojio je drugo mjesto u svojoj kategoriji, te time gradu na Uni donio još jednu pobjedu, koju BK „Bihać“ posvećuje rijeci Uni, budući da je medalja osvojena na dan rijeke Une. Zapažen rezultat imao je i dugogodišnji član BK „Bihać“, Nedim Alagić (Elite), koji je u ukupnom plasmanu zauzeo visoko 6. mjesto, a 2. mjesto među bosanskohercegovačkim vozačima.

Prvak Hercegovine za 2015. godinu je član BK „Partizan“ iz Beograda, Dušan Kalaba, koji je ovogodišnju etapu utrke odvezao za 4:08:03 sata.

/BISCANI.NET