Povodom katoličkog praznika Božića, delegacija Grada Bihaća posjetila je danas župni ured sv. Ante Padovanskog u Bihaću. Čestitavši Božić župniku fra Boni Tomiću i svim katolicima Bihaća, Dijana Bišćević, šef Kabineta gradonačelnika Bihaća i Dario Jurić, šef Službe za opću upravu i društvene djelatnosti, istakli su da je Božić jedan od najvećih katoličkih praznika koji se u našem gradu proslavlja među svim narodima i nacijama.

“Današnjom posjetom našem župniku mi šaljemo poruke ljubavi, mira i tolerancije svim našim sugrađanima bez obzira na vjeru i naciju. Ponosni smo sa sve naše sugrađane koji njeguju i baštine multietničnost i toleranciju, odnosno poštivanje drugog i drugačijeg i ovim putem u ime Grada Bihaća čestitke od srca svim građanima katoličke vjeroispovijesti uz želju za puno zdravlja i sreće” – kazala je Bišćević.

Zahvalivši se na posjeti, župnik Tomić kazao je da svaki posjeti predstavnika vlasti sa svih nivoa potvrđuje da je Bihać otvoren grad i da katolička zajednica ima iskrenog prijatelja i partnera u Gradskoj upravi, ali i svim građanima Bihaća koji su bezbroj puta pokazali svoju multietničnost i poštivanje svih religija i naroda koji žive u Bihaću.