Potraga za tijelom. Blic

Nakon razgovora u policiji njih dvojica puštena su na slobodu i nastavila da dolaze na posao redovno.

Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su priznali ubistvo Danke, obični su vodoinstalateri, kako “Blic” saznaje, nisu bliski prijatelji, već su obični radnici koji ugrađuju vodomjere. Tog dana su pošli na teren kao i svakog prethodnog.

Privođeni tokom potrage

– Dejan Dragijević i Srđan Janković su bili privođeni tokom potrage za Dankom, budući da su kamere snimile između ostalog i njihovo vozilo. Nakon razgovora u policiji njih dvojica puštena su na slobodu i nastavila da dolaze na posao redovno – kaže izvor “Blica”.

Ono što posebno užasava jeste činjenica da su tokom potrage za nestalom Dankom Ilić, bili uključeni i sami radnici JKP-a, uključujući i brata Dejana Dragijevića, koji također radi u ovom preduzeću, kao instalater na mrežama. Policajci koji su radili na istrazi kažu da, kada su došli kod njih, nisu ličili na ubice, da su izgledali normalno, kao obični radnici.

Još nije tijelo pronađeno

Jedan od njih je u istrazi rekao da nisu to htjeli, da su je slučajno udarili i da su se onda uplašili i eto odvezli na deponiju. Tvrde da je odmah bila mrtva nakon udara. Odveli su istražitelje na tu deponiju i pokazali mjesto gdje su bacili tijelo, međutim, do ovog trenutka nisu uspjeli da pronađu tijelo.

Policija i dalje pretražuje teren, traga se za tijelom male Danke.

(avaz.ba)