The Carbage run, petodnevni reli kroz Europu u automobilima maksimalne vrijednosti do 500 Eura prošao je danas kroz grad na Uni.

The Carbage run započeo je 2009. godine i prerastao u događaj sa tri različita izdanja (zimsko, ljetno i moped), gdje se svake godine 1.200 vozila i 3.000 učesnika proveze različitim djelovima Europe.

Izazov je da se kroz pet dana obiđe put od nekoliko tisuća kilometara u autu koje ne vrijedi više od 500 eura. U Carbage run se ne radi o brzini i / ili vremenu, ali bodovi se dobijaju za kreativnost, ludilo, avantura i zabavu, odnosno najmanje je bitno ko će stići prvi na cilj. Zadaci će vas dovesti u čudne situacije, a tu su večernja druženja sa mnogo zabave. U Carbage runu nema šlepanja niti servisa automobila, ali učesnicima je dozvoljeno da međusobno popravljaju automobila i pomažu jedni drugima na različite načine.

Automobil (ili motocikl) koji sudjeluje mora imati trenutnu tržišnu vrijednosti do 500 eura. Osim toga, ove godine vozila ne smiju biti godišta novijeg od 1998. Prije samoga starta imate prvi izazov, a to je da se na početku pojavite sa najoriginalniji automobilom (ili motociklom). Naravno, moraju biti zadovoljeni svi zakonski propisi i automobil mora biti odobren, a osim toga, potrebno je osiguranje.

Trasa je drugačiji svake godine, tako da učesnici svaki put dožive novu avanturu, a ovaj put The Carbage run prošao je i kroz Bihać.

/abc