Jedan od najaktivnijih pisaca u Bosni i Hercegovini, Damir Mašić izdaje i četvrtu knjigu pod nazivom: “Striptiz Duše”. Prema ocjenama dosadašnjim, ova knjiga će veoma brzo biti u rangu najprodavanjih knjiga u Bosni i Hercegovini i šire.

Knjiga nosi naziv “Striptiz Duše”, jer u njoj Damir otvara dušu čitaocima i iznosi svoje viđenje svijeta u prizmi poštovanja prema dobrim ljudima, prema majkama i svakodnevnim trenutcima koji nas usrećuju.
“Knjigu sam pisao noćima skoro godinu dana. Nastajala je polako, u ovom brzom vremenu u kojem je svako od nas pretrpan raznim obavezama. Mogu reći da sam i sretan i tužan. Sretan sam jer sam uspio da je završim, uz pomoć sponzora i dobrih ljudi izdam, a tužan sam jer uvijek ima nešto dodati u nju što nisam rekao, pa je rastanak sa pisanjem “Striptiza Duše” bio jako težak i emotivan. Za razliku od drugih knjiga, ova je s puno više kvalitetnog sadržaja.

“Striptiz Duše će mnoge čitaoce ostaviti bez daha, jer u njoj otvaram dušu doslovno i prepričavam sve ono o čemu sam šutao. Veliki trud je uložen, a već stižu narudžbe iz svih krajeva svijeta u kojima žive naši ljudi.” Rekao je za naš portal Damir Mašić.
Autobiografska knjiga će biti promovirana u gradskoj biblioteci u ponedeljak 6. 7. 2020.