Kickboxing Savez USK kontaktirao je redakciju usn.ba kako bi obavijestili javnost o odlasku članova tri kluba sa USK na Svjetsko kickboxing prvenstvo u sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Naime u italijanskom Lido di Jesolu održava se WAKO Svjetsko kickboxing prvenstvo za kadete i juniore na kojima će učešće uzeti i reprezentacije Bosne i Hercegovine u čijem su sastavu i članovi KBS “Ljutoč” Orašac, KBC “Bihać” i KBS “Zino” Bihać .

Članovi reprezentacije sa područja Unsko-sanskog kantona u Italiju kreću u nedjelju 16.9.2018 . god u sastavu:

– Arnel Zuberi -57 kg Light contact (J)
– Dženeta Ljubijankić – 56 kg Full contact (J)
– Adijan Nadarević -68 kg Kick light (J)
– Lejla Mulalić -50 kg Poing fighting (sK)
– Adna Behrem +65 kg Kick light (sK)
– Elma Salkić -60 kg Light contact (J)

Predvođeni trenerima: Zijadom Halilovićem, Senadom Ćatićem te Mustafom Zulićem

Iako je bilo niz obećanja od strane vlasti, još uvijek ova tri kluba iz Bihaća nisu dobila finansijsku pomoć niti Grada Bihaća, niti Vlade USK. Nakon takmičenja i povratka sa istog, koncem septembra rukovodstvo ovih klubova će detaljnije progovoriti o očiglednim predizbornim obećanjima.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.