Piše: Biscani.net

Crveni križ Grada Bihaća završio je svoju sabirnu akciju “Solidarnost na Djelu,” koja je trajala od 23. oktobra do 31. oktobra 2023. godine. Akcija je privukla veliku pažnju i sudjelovanje građana Grada Bihaća, roditelja učenika, nastavnika, te koordinatora osnovnih i srednjih škola.

Ova plemenita inicijativa imala je za cilj pružiti podršku socijalno ugroženim porodicama u teškim vremenima opće borbe za egzistenciju. Grad Bihać još jednom je potvrdio svoj epitet humanog grada.

Volonteri Crvenog križa Grada Bihaća uspješno su sakupili značajne količine namirnica i spakovali ih u pakete. Ovi paketi bit će distribuirani u suradnji s mjesnim zajednicama kako bi pomogli najugroženijim članovima zajednice.

Ukupno je prikupljeno impresivnih 6.192 kilograma namirnica, što iznosi čak 8.274 artikala. Ova uspješna sabirna akcija svjedoči o solidarnosti i zajedništvu građana Grada Bihaća u teškim vremenima, pokazujući koliko možemo postići kada se udružimo u cilju pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Crveni križ Grada Bihaća izražava iskrenu zahvalnost svim sudionicima akcije, jer su svojom humanosti i zajedništvu omogućili da se ova važna inicijativa uspješno realizira.

Ova uspješna suradnja između Crvenog križa, građana, škola i lokalnih zajednica svijetli primjer kako zajednički trud i briga mogu donijeti značajne pozitivne promjene u zajednici. Neka ova akcija bude inspiracija za buduće humanitarne napore i pokaže koliko možemo postići kada se udružimo u cilju pomaganja onima kojima je to najpotrebnije.

(Biscani.net)