Iako je prošlo već dvije sedmice od kad je Predsjedništvo Stranke demokratske akcije, nakon razmatranja izbornih rezultata, donijelo odluke o tome kako će se stranka ponijeti spram onih lokalnih organizacija SDA koje su zabilježile loš izborni rezultat, te naredilo smjene u SDA Bihać, Ključ i Bužim, u Krajini se još uvijek oteže s provođenjem tih odluka.

Kako Biscani.net prenosi, Sead kadić – predsjednik SDA Bihać već u izbornoj noći ponudio je ostavku, nakon što je bilo očigledno da je gradonačelničku poziciju osvojio Šuhret Fazlić (GS). U Ključu je zamjeren i loš izborni rezultat i ponovni poraz u pokušaju da se načelnička fotelja preotme Nedžadu Zukanoviću (SDP), međutim u Ključu ostavke nisu nudili, kao ni u Bužimu, gdje su podjele unutar stranke pogodovale nzavisnom Zikriji Durakoviću da osvoji mandat načelnika.

Iako se špekulisalo o imenima koja bi popunila vodeće pozicije u SDA Bihać i Ključ i to o Hadisu Jusiću i Jasminu Musiću, obojici kandidatima za načelnike na prošlim izborima očito je da se još uvijek usaglašava ko će preuzeti vodeća mjesta u SDA ovih gradova, saznaje BISCANI.NET portal. U roku dva mjeseca moraju biti smijenjena rukovodstva SDA u Bihaću i Bužimu i Ključu i imenovana nova što je direktno zadatak Šemsudina Dedića, predsjednik KO SDA USK.

U KO SDA sad razmatraju opciju da za predsjenika SDA postave aktuelnog ministra finansija u Vladi USK-a Saliha Dedića, jer je čovjek bez hipoteka prošlosti i prilično uspješan ministar, kako se pokazao od imenovanja.

/BISCANI.NET