Bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević razgovarao je danas sa Almirom Hadžović-Džuvo,dekanesom Medicinskog fakulteta u Sarajevu.Ova visokoobrazovna ustanova koja ima dugu tradiciju, iškolovala je veliki broj doktora , a među njima i veliki broj ljekara iz Bihaća koji danas rade u Kantonalnoj bolnici dr. Irfan Ljubijankić.

Kako je istaknuto na današnjem sastanku, Medicinski fakultet u Sarajevu spreman je kroz potpisivanje sporazuma o saradnji sa Univerzitetom u Bihaću, Medicinskom školom  i kantonalnom bolnicom , pomoći edukaciji ovdašnji učenika i studenata s ciljem jačanja kapaciteta u oblasti medicine.

“ Hvala dekanesi Hadžović-Džuvo što se odazvala na naš poziv i odlučila kroz promociju Medicinskog fakulteta i potpisivanje sporazuma educirati naše ljekare i upoznati srednjoškolce iz naše Medicinske škole o prednosti studiranja na Medicinskom fakultetu u Sarajevu “-kazao je gradonačelnik Galijašević.

U sklopu posjete gradu Bihaću dekanesa Hadžović-Džuvo posjetiti će Medicinsku školu i održati predavanje učenicima završnih godina. Pored posjete Visokoj zdravstvenoj školi dekanesa će u Kantonalnoj bolnici dr. Irfan Ljubijankić sa direktorom Smailom Derviševićem potpisati Sorazum o saradnji.