Već smo pisali o našoj mladoj nadi fudbala po ocu Bišćnanina, a po majci Pražanin, Denisu Alijagiću u ovoj godini koji je prošao selekcijom Češke U19 -U20 i U21 bio je najbolji strijelac u Vlašimu i najbolji strijelac Druge lige jesenjeg dijela , proljetni dio je počeo u Libercu gdje je bio na gostovanju iz materskog kluba Slavia Prag.

Iz Slavie prelazi u najtrofejniji grčki fudbalski klub Olympiakos Pireus gdje je potpisao trogodišnji ugovor do 2025 god.

“Za početak ću reći da je Olympiakos najveći klub u Grčkoj, gdje su prošli mnogi veliki igrači u prošlosti, kao što su Christian Karebe, Yaya Toure, Rivaldo, a sada Valbouena i Thomas Vatslik kojeg poznajem iz Češke. Također znam da Olympiakos ima 47 naslova i nadam se da ćemo ove godine osvojiti 48.”, izjavio je mladi napadač.

“Moj cilj je zabijati golove i pokazati svijetu i treneru najbolje što mogu. Nadamo se da ćemo osvojiti naslov i plasirati se u Ligu prvaka, jer smatram da je ovo najveći san za sve nas u klubu i nadam se da ćemo ga ostvariti”.

“Želim reći da sam već gledao utakmice momčadi na Youtubeu i mogu reći da su Olympiakosovi navijači najbolji navijači u Grčkoj, možda u Evropi i nadam se da će me podržavati i boriti se za mene, kao što ću se i ja boriti za njih na terenu. Radujem se utakmicama i jedva čekam da čujem njihov huk s tribina”, priznao je.

Mi mu želimo puno sreće kako u životu tako i u karijeri.

(Biscani.net/SportSport.ba)