U mjestu Osenik, područje općine Hadžići, jučer se u 14:45 sati dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su povrijeđene tri osobe od kojih dvije teško.

– Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila Mercedes, kojim je upravljao M.K. (68) nastanjen u Konjicu i putničkog motornog vozila VW Vento, kojim je upravljao Š.K. (60) nastanjen u Hadžićima. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobili su 60-godišnji vozač, kao i putnik iz vozila VW Vento, Z.K., a ljekarska pomoć im je ukazana u UKC u Sarajevu i na Klinici za anesteziju i reanimaciju su zadržani na daljem liječenju. Lakše tjelesne povrede zadobio je 68-godišnji vozač, koji je nakon ukazane ljekarske pomoći upućen na kućno liječenje – saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode. Na navedenom lokalitetu saobraćaj je bio potpuno obustavljen do 20:30 sati i odvijao se alternativnim pravcima.

(avaz.ba)