Piše: Biscani.net

Danas je Dika Bejdić, ugledna novinarka u penziji iz Bihaća, podijelila svoje komentare na društvenoj mreži Facebook o recentnim dešavanjima koji su “uzburkali” društvene mreže, ne samo u Bihaću, već i diljem regije. Njezine riječi su nesumnjivo privukle pažnju njezinih prijatelja na ovoj društvenoj mreži.

Bejdić je iskomentirala izvanredan uspon muzičkih talenata koji dolaze iz Bihaća. Posebno je pohvalila Elmedina Nino Mujagića, Harisa Rahmanovića, ali i Fikreta Fikru Bosnića, koji su svojim tekstovima obogatili muzičku scenu Bihaća i šire. Rad ovog istaknutog dvojca privukao je pozornost velikih izvođača, uključujući Mariju Šerifović, s kojom su Nino i Haris surađivali na čak tri pjesme koje se nalaze na njenom novom albumu.

Dika Bejdić nije zaboravila istaknuti prisustvo Hamdije Mešića, koji svojim muzičkim doprinosom daje poseban šarm i smisao bihaćkoj zabavnoj muzičkoj sceni.

Unatoč činjenici da su neka imena i dalje tajna, Dika Bejdić izrazila je vjeru da se Bihaću vraća nekadašnji šarm i boja koja je polako izblijedila. Njezine riječi podsjetile su mnoge na vrijeme ratnih dešavanja kada su se stvarale vrhunske pjesme koje su bile izraz hrabrosti i nade u teškim vremenima.

Njene riječi služe kao inspiracija za društvo, koja se okuplja oko muzike, a rezultat toga je da Bihać ponovno zrači šarmom i vitalnošću na muzičkoj sceni.

(Izvor: I.S. / Biscani.net)