Danas je u Gradskoj upravi Bihaća održan prijem za dobitnike najvećih ratnih priznanja i odlikovanja odbrambeno-oslobodilačkog rata „Zlatni ljiljan“ i „Srebreni štit“.

Na prijemu kod gradonačelnika Fazlića razgovaralo se o položaju dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja, te nadolazećem obilježavanju Dana Zlatnih ljiljana koji se održava devetog maja svake godine a ovogodišnji domaćini su dobitnici priznanja sa područja Unsko-sanskog kantona.

Ove godine za mjesto održavanja manifestacije odabran je Sanski Most. Grad Bihać i ove godine izdvojio određena sredstva za ovu manifestaciju. Nakon prijema, gradonačelnik i delegacija položila je cvijeće na gradskom spomen obilježju „Humci“.

„Svi pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine a samim tim i pripadnici 5. korpusa konstantnim obilježavanjem svih značajnih datuma glorificiraju vrijednosti koje oni zapravo nose u sebi a koji su ukomponirani u priznanju „Zlatnog ljiljana“. Velika je čast kada ljudi od ovakvog značaja za državu Bosnu i Hercegovinu dođu nama posjetu. Zahvaljujem im se za sve ono što su uradili i što i danas rade za našu državu“- rekao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.