S obzirom da je Elektroprivreda BiH već ranije istakla značaj HE Una Kostela u Bihaću te potrebu rekeonstrukcije i proširenja kako bi godišnja proizvodnja električne energije bila povećana, premijer Rošić potvrdio je partnersko raspoloženje vlasti u USK da podrže taj projekt.

– Ipak, morat ćemo uozbiljiti odnos i izdići ga na profesionalnu razinu te ispoštovati sve potrebne zakonske obaveze a to uključuje i da Elektroprivreda BiH i USK potpišu koncesioni ugovor, kako bi gradu Bihaću i Kantonu pripadao određeni iznos koncesione naknade, koja se sad ne plaća, kaže premijer Rošić.
Razgovaralo se i projektu rekonstrukcije mosta preko rijeke Une, putem kojeg se sa magistralnog puta M14 pristupa naseljima Kostela i Brekovica i postrojenju HE ¨Una Kostela¨. Rekonstrukcija mosta bit će od značaja za normalno funkcionisanje saobraćaja na ovoj dionici a EP BiH izrazila je spremnost da sufinasira sa pola miliona KM ove radove.

Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima koje prethode davanju koncesije za izgradnju vjetroparka u Bihaću, što bi bio jedan od kapitalnih projekata te vrste u BiH, a EP BiH je i dalje vrlo zainteresirana da sudjeluje u tom projektu.