– U lično i ime Sindikata ljekara i stomatologa USK ovdašnjoj javnosti se obratio dr. Amir Rekić izražavajući iskreno saučešće porodici preminule porodilje i novorođenčeta…

Povodom tragičnog događaja koji se desio na Odjelu ginekologije, u Kantonalnoj bolnici „dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, ispred Sindikata ljekara i stomatologije USK, javnosti se obratio predsjednik ove sindikalne asocijacije, dr. Amir Rekić. U svom obraćanju dr. Rekić navodi:

„Prije svega, u ime Sindikata i u svoje lično ime izražavam iskreno saučešće porodici preminule porodilje i novorođenčeta. I mi u Sindikatu očekujemo da će što prije biti završene istražne radnje kojima će se utvrditi okolnosti pod kojima je do ovog tragičnog događaja, nažalost došlo. Isto tako upozoravamo na nužnost postojanja i poštovanja pisanih procedura o postupanju u medicinskim intervencijama i prilikom incidentnih situacija, kao što je ova i naš sindikat izražava spremnost da onima koji organiziraju zdravstveni sistem, a to su Ministarstvo zdravstva, direktori ustanova, Ljekarska komora, doprinesemo svi zajedno da se ovakve stvari što rjeđe dešavaju.

(rtvusk.ba)