Poštovane građanke i građani Unsko-sanskog kantona,

Opći izbori u Bosni i Hercegovini održat će se u nedjelju, 7.10.2018. godine.

Pred Vama je lista naših kandidata  koja čini spoj iskustva, znanja, mladosti, sposobnosti i odgovornosti.

Naša zajednička misija je osnažiti Unsko-sanski kanton i izvući ga iz dugogodišnje blokade i ekonomsko-socijalne zapostavljenosti, stvoriti bolje uslove života za sve njegove građane jdnako, povećati broj zaposlenih, ali prije svega, zajedno sa našim partnerima  najaviti oštru borbu protiv korupcije, kriminala i zapostavljenosti, kao glavnih uzroka nesigurnosti, straha i razočarenja naše mladosti koja jedini izlaz vidi u odlasku iz našeg Unsko-sanskog kantona i domovine Bosne i Hercegovine.

Naš cilj je Bosnu i Hercegovinu učiniti jakom socijalnom državom koja će svojim građankama i građanima pružiti mogućnost učešća u progresu i poboljšanju uslova života, umjesto da se svako jutro bude u strahu i neizvjesnosti od nadolazećeg dana.

Mi više nećemo dozvoliti da  Unsko-sanski kanton ide stranputicom kojom je od nekad najperspektivnijeg, stvoren kanton sa najlošijim rezultatima u Federaciji Bosne i Hercegovine, sa alarmirajućim rastom stope nezaposlenih, nikad skupljom zdravstvenom zaštitom i krajnje zabrinjavajućim brojem odlazaka cijelih porodica u strane zemlje.

Mi više nećemo dozvoliti da Unsko-sanski kanton bude na margini pozitivnih dešavanja i procesa u Federaciji Bosne i Hercegovine, nećemo nijemo gledati kako se u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, a prvenstveno glavnom gradu Sarajevu razvija privreda, grade putevi, tuneli, mostovi, brze ceste, moderniziraju Klinički centri i bolnice i otvaraju nova radna mjesta, dok se naš kanton pretvara u migrantski geto.

Vrijeme je da Krajina dobije ravnopravan tretman

Dosta je bilo nepravde i dugogodišnje zapostavljenosti ovog kraja zahvaljujući isključivo podaničkom mentalitetu naših takozvanih predstavnika koji već dvadeset godina ćutke, poslušno pristaju na to zapostavljanje ne razmišljajući o dugotrajnim posljedicama.

Dragi sugrađani,

Mi nismo oni koji će samo pričati o poštenju, a neće ništa  preduzeti kako bi popravili postojeće stanje, niti oni koji će izgovore stalno tražiti u nekome i nečemu drugome.

Mi imamo rješenje problema, a za implementaciju tih rješenja trebamo ljude koji pored poštenja imaju znanje, sposobnost, odlučnost i hrabrost,  jer samo s takvima možemo Unsko-sanski kanton i Bosnu i Hercegovinu povesti prema napretku !

Za državu treba vizija. Za državu treba plan.

Naš Plan 10 je odgovor na postojeće probleme, plan pomoću kojeg možemo promjeniti ovo stanje i napokon postati država oslobođena pritisaka korupcije, kriminala i nacionalizma koji nas guši desetljećima.

Opredjeljeni smo i spremni započeti pozitivne procese u svim oblastima, projekte kojima ćemo naš kanton izvući iz sadašnje blokade, pokrenuti promjene kojima ćemo naš kanton dovesti u ravnopravan položaj sa svim ostalim kantonima u Federaciji BiH, kojima ćemo olakšati život našim sugrađanima, promjene za bolji život svih građana Unsko-sanskog kantona.

Mi znamo da može. Mi znamo da Unsko-sanski kanton zaslužuje bolje i znamo kako to postići!

Mi imamo plan. Naš plan je promjena.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP USK

Dr. Hajrudin Havić