Uz bogato radno iskustvo i kvalifikacije, dr. Muminović za mjesto gradonačelnika bori se sa još sedam kandidata. Više o njemu, o njegovim planovima i obećanjima građanima, porukama, ali i mišljenju u aktuelnim temama i trenutnoj vlasti, dr. Muminović je govorio za portal Biscani.net.

On je ranije kazao kako će njegov fokus biti poštenje, marljivost, profesionalnost i predanost.

“Cijenjeni birači, ja vam ne mogu i neću mnogo obećavati. Šta su obećanja i koliko ona danas znače!? Obećali su nam da će graditi pa nisu, onećali su da će rušiti pa nisu, obećali su nam napredak, radna mjesta, obećali Bihać-kao evropski grad”, kazao je Muminović ovom prilikom.

Kako kaže, umjesto toga, danas imamo hiljade Bišćana, koji žive i rade u evropskim gradovima, jer u svom gradu to nisu mogli.

“Ja ću vam obećati samo ono što mogu ispuniti, a to je poštenje, marljivost, profesionalnost i predanost”, kaže.

Kako ističe, ima planove, čijoj se realizaciji namjerava posvetiti i koje će prezentirati u kampanji, koja je pred nama.

“Korektno ću se odnositi prema drugim kandidatima i biračima, zato što to zahtijevaju propisi, zato što smo svi potpisali kodekse o ponašanju u izborima i na kraju, zato što sam takav čovjek”, poručio je Muminović ovom prilikom.