– Ministarstvo je za poticaje izdvojilo šest miliona KM, što je duplo veći iznos u odnosu na prošlogodišnji.

Objavljen je javni poziv privrednim subjektima, ali i onima koji će tek postati da se prijave za sredstva Ministarstva privrede u okviru podrške maloj privredi i razvoju turizma.

Nastavak je ovo aktivnosti koje je Ministarstvo pokrenulo prošle godine kada je privrednicima plasirano tri miliona maraka kroz nekoliko mjera u okviru Programa podrške poduzetnicima , dok će u ovoj godini taj iznos biti šest miliona maraka.

Privrednicima Bosanskog Petrovca, Ključa i Sanskog Mosta prezentiran je ovogodišnji Program podrške privredi koji realizira Kantonalno ministarstvo privrede.

Uvjeti za dodjelu sredstva u okviru mjere poticaja male privrede uglavnom su isti kao i prošle godine dok je u slučaju turizma riječ o novim mjerama podrške i to kroz jačanje konkurentnosti subjekata u ugostiteljskoj djelatnosti i pokretanje vlastitog biznisa.

Javni poziv je otvoren od 22. aprila i traje 20 dana. Nakon toga će nadležna komisija pregledati i ocijeniti zahtjeve. Po objavi preliminarne liste, ostaje period od pet dana, za eventualne prigovore, nakon čega će biti utvrđena konačna lista te potpisivanje ugovora sa subjektima.

Više o ovoj temi na: https://privreda.vladausk.ba

(rtvusk.ba)