Učenik Gimnazije “Bihać”, Dženan Midžić, proglašen je jednim od najboljih učenika Federacije Bosne i Hercegovine tokom svečane dodjele priznanja u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke. Sama Gimnazija Bihać također je zaslužila priznanje za prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentovanih učenika.

Na ceremoniji održanoj u Sarajevu, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke nagradilo je najbolje učenike u školskoj 2022./2023. godini, uzimajući u obzir širok spektar kriterija, uključujući uspjeh u učenju, rezultate na takmičenjima te doprinos razvoju vještina i vrijednosti kod učenika.

Dženan Midžić, učenik generacije JU Gimnazije “Bihać”, postigao je izuzetne rezultate tokom četverogodišnjeg školovanja, obuhvatajući različite predmetne oblasti. Iako nije mogao prisustvovati dodjeli zbog obaveza na fakultetu, njegovo priznanje uručeno je direktorici škole, Semiri Muminović.

Osim individualnog priznanja, Gimnazija “Bihać” je nagrađena kao škola koja prepoznaje, potiče i usmjerava talentovane učenike ka putevima temeljenim na znanju. Direktorica Muminović preuzela je nagradu u ime škole, ističući predan rad i zalaganje učenika.

Ova dvostruka nagrada svjedoči o kontinuiranom uspjehu Gimnazije “Bihać”, koja već 112 godina afirmira mlade i talentirane učenike, promovišući školu, grad Bihać i Unsko-sanski kanton.

Čestitamo Dženanu Midžiću, njegovoj porodici i Gimnaziji “Bihać” na izuzetnim dostignućima.