Piše: Biscani.net

Sinoć je unutar Kluba vijećnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Bihaću donesena značajna odluka jer je dugogodišnji član SDA, Nijaz Malkoč, jednoglasno imenovan za novog predsjednika kluba vijećnika. Nijaz Malkoč, trenutno aktuelni vijećnik SDA Bihać u Gradskom vijeću, iza sebe ima impresivan niz realiziranih projekata i nositelj je odlikovanja “Zlatni Ljiljan”, koje se dodjeljivalo za iznimna vojna postignuća tokom rata u Bosni i Hercegovini. “Zlatni ljiljan” je najveće vojno odlikovanje Armije Republike Bosne i Hercegovine za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini.

Nijaz je prepoznat kao marljiv i predan radnik, često s najvećim brojem glasova na lokalnim izborima. Građani ga cijene zbog njegove produktivnosti i doprinosa zajednici, što ga čini izuzetno važnim članom Gradskog vijeća. Prethodno je ovu funkciju obnašao Edin Felić Denjo, koji je podnio ostavku na mjesto predsjednika kluba vijećnika, no zadržao je svoj mandat u Gradskom vijeću kako bi nastavio raditi na razvoju grada Bihaća zajedno sa svojim kolegama vijećnicima.

Dr. Emir Šabić, predsjednik SDA Bihać

Dr. Emir Šabić, predsjednik Gradskog odbora SDA Bihać, za portal “Biscani.net” je izjavio da podržava ovo imenovanje i ističe da su odluke unutar stranačkih organa uvijek donesene uz široku podršku i uzimajući u obzir najbolje interese stranke.

– “Želim Nijazu Malkoču uspješno vođenje kluba vijećnika SDA Bihać i nastavak produktivnog rada na dobrobit građana Bihaća.” – izjavio je dr. Emir Šabić, predsjednik GO SDA Bihać.

(Biscani.net)