Piše: Biscani.net

Predstavnici KRAK Centra za savremenu kulturu iz Bihaća nedavno su sudjelovali na Konferenciji Survival Manual u Brnu, Češka. Delegacija KRAK Centra, zajedno sa sedam drugih organizacija iz Austrije, Češke, Mađarske, Norveške i Slovačke, provela je posljednjih dana dijeleći iskustva prakse i predstavljajući svoj centar.

Konferencija je okupila stručnjake i organizacije koje djeluju u specifičnim kontekstima unutar kojih se oblikuju socijalni odnosi i potiče razmjena iskustava i učenje. Survival Manual u sjenovitom Brnu pokazao se kao pametan skup s potencijalom za novo razmišljanje o preoblikovanju i reinvenciji javnih i drugih prostora, posebno s fokusom na Centralnu Europu.

Ekipa KRAK Centra izražava zahvalnost na pozivu i prilici za sudjelovanje na ovoj važnoj konferenciji. Druženje i dijalog s predstavnicima organizacija iz različitih zemalja pružilo je vrijedan uvid u najnovije trendove i prakse u području savremene kulture i društvenih odnosa.

Ova inicijativa predstavlja još jedan korak KRAK Centra u uspostavljanju međunarodne suradnje i dijalogu te jačanju njihove uloge u oblikovanju kulturne scene u Bihaću i šire.

(Biscani.net – tekst u sklopu projekta “Promocija lokalnih priča iz USK”)