Elektroprivreda BiH podržat će projekte od značaja za USK

vladausk.ba

Husein Rošić, premijer Unsko-sanskog kantona sa savjetnicima Salihom Dedićem i Jasminom Musićem te resornim ministrima Jasminom Burnićem i Samirom Sedićem, primio je danas članove menadžmenta Eletroprivrede BiH, na čelu sa Bajazitom Jašarevićem, generalnim direktorom.

Na današnjem sastanku potvrđeno je da se kreće u finalizaciju projekta oko potpisivanja koncesionog ugovora za HE Una Kostela u Bihaću čime bi, po tom osnovu, gradu Bihaću i Kantonu pripadao određeni iznos koncesione naknade, koja se, do sad, nije plaćala.

Razgovaralo se i projektu rekonstrukcije mosta preko rijeke Une, putem kojeg se sa magistralnog puta M14 pristupa naseljima Kostela i Brekovica i postrojenju HE ¨Una Kostela¨. Rekonstrukcija mosta bit će od značaja za normalno funkcionisanje saobraćaja na ovoj dionici a menadžment EP BiH planirao sredstva za ove radove, kako je ranije bilo dogovoreno u kontaktima sa premijerom USK, potvrdio je direktor Jašarević.
Također prihvaćena je i inicijativa mr. Rošića da JP Elektroprivreda osigura potrebne uslove za pokretanje drvne industrije u DI Sanica, Ključ, nakon što investitor uđe u posjed poduzeća kako bi proizvodnja mogla otpočeti bez problema sa snabdijevanjem električnom energijom.

Bajazit Jašarević kazao da JP EP BiH planira aktivno podržati projekte razvoja industrijskih zona u općinama i Gradu Bihaću što je doprinos ovog poduzeća razvoju privrede.
Na sastanku je bilo riječi i o aktivnostima u toku koje prethode davanju koncesije za izgradnju vjetroparka u Bihaću, što bi bio jedan od kapitalnih projekata te vrste u BiH, a EP BiH je i dalje vrlo zainteresirana da sudjeluje u tom projektu.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...