Home Grad Bihać Ema Bajrić i Rasim Alunović najbolji borci na kickboxing turniru u Sarajevu

Ema Bajrić i Rasim Alunović najbolji borci na kickboxing turniru u Sarajevu

Dana 01.10.2016 godine u Sarajevu je održan Internacionalni kickboxing kup na kojem su nastupili takmičari iz Srbije , Crne Gore , Makedonije i Bosne i Hercegovine a na kojem je učešće uzeo i KBS „FAVORIT BH“ iz Bihaća  sa tri takmičara u disciplini Low Kick.

Ema Bajrić je osvojila zlatnu medalju a pobjeda tehničkim nokautom u finalu protiv Enise Ahčić iz Hadžića joj je osigurala i pehar za najbolju juniorku na turniru. Emi je ovo tek drugi turnir ali se već naslućuje da će 15-ogodišnja Bišćanka biti još jedan u nizu uspješnih boraca kluba borilačkih sportova FAVORIT BH iz Bihaća.

Adil Ćenanović je takođe takmičar kome je ovo drugo takmičenje ali  za razliku od turnira u Prnjavoru kada je pobjedio prvaka Bosne i Hercegovine Branka Milića iz Trnova i osvojio zlato , ovaj put je u Bihać donio srebreno odličje. U finalnom meču protiv Slagjana Dimika iz Makedonije suci su donijeli podijeljenu odluku 2:1 a prevagnuli su neiskustvo Bišćanina naspram reprezentativca Makedonije.

SARAJEVO OPEN  će ostati zapamćen po nastupu Rasima Alunovića koji je sa tri odrađena meča proglašen  za najboljeg borca na turniru tako da je Rasim zasluženo pored zlatne medalje u Bihać donio i Pehar. Rasim je u četvrtfinalnom meču  nokautom  pobjedio Jasmina Ukovića  iz Rožaja a zatim u polufinalnom meču Luku Krsmana iz Sarajeva da bi u večernjem djelu programa pred punom sportskom dvoranom Ramiz Salčin u Sarajevu u finalnom meču bio ubjedljiv protiv Adila Hrustića iz Zenice. Ovaj turnir je nakon Prnjavor Open-a gdje je Rasim takođe sa dvije pobjede nokautom bio proglašen najboljim borcem još jedna potvrda da ovaj mladi Bišćanin ima jasan cilj a to je ulazak u reprezentaciju BiH 2017 godine.

Naše mlade  Bišćane do kraja godine očekuje još jedan nastup na Europskom kupu CROATIA OPEN gdje će uz svoje iskusnije kolege iz kluba pokušati donijeti medalje sa međunarodnog turnira A klase.