Firma ENT Comerc realizirati će projekt izgradnje stambeno-poslovnog objekta na lokalitetu nekadašnje toplane u Ozimicama I -izjava Emira Rakovića , vlasnika firme ENT Comerc.

U samom centru bihaćke gradske mjesne zajednice Ozimice I na lokalitetu nekadašnje devastirane toplane firma ENT Comerc uskoro bi trebala realizirati projekt izgradnje stambeno-poslovne zgrade vrijedne 10 miliona KM. Riječ je o nastavku investicija firme ENT Comerc na području grada Bihaća, a prema riječima Emira Rakovića, vlasnika firme ENT Comerc , do sada je u poslovne objekte ova firma investirala 10 miliona KM zahvaljujući kojima danas zapošljava 57 radnika.

Za gradsku upravu Bihaća skori početak radova na lokalitetu nekadašnje devastirane toplane znači uljepšavanje prostora u samom središtu naselja, ali i stavljanje tačke na priču oko nekadašnje toplane koja nije decenijama bila u funkciji i koja je bila mjesto za odlaganje otpada i okupljanje lutalica.

“ Mi smo ovaj prostor transparentno i javno stavili u promet i na licitaciji umjesto početnih 370.000 KM dobili 675.000 KM. Usto smo objekat toplane koja je potpuno bila devastirana i neuslovna za rad uklonili. Priča o tome da se ona mogla staviti u pogon nažalost nije bila moguća jer je sve bilo uništeno, a sami građani su uklonili cijevi i skinuli radijatora u svojim stanovima, tako da se ovom problemu mora pristupiti sa jednom ozbljnom studijom o isplativosti uvođenja centralnog grijanja “-dodao je Galijašević.

https://www.youtube.com/watch?v=hz2rsFR01_g