Svi članovi posade su dobro, a teretni brod i druga barža su neoštećeni. Trenutačno još nema podataka je li došlo do ulaska vode u spremnike barže

U ranim jutarnjim satima, noćas oko 1:55 sati, njemački teretni brod koji je prevozio teret u baržama udario je u stup mosta između Iloka i Bačke Palanke Na službenoj Facebook stranici Grada Iloka stoji kako je pri tom udaru došlo do oštećenja mosta, a jedna barža s 1000 tona umjetnog gnojiva je potonula.

Svi članovi posade su dobro, a teretni brod i druga barža su neoštećeni. Trenutačno još nema podataka je li došlo do ulaska vode u spremnike barže.

– Očevid je u tijeku, provode ga nadležne službe Srbije. Sve nadležne službe Hrvatske pravovremeno su informirane. Za sada je obustavljen cestovni promet preko mosta dok se ne utvrdi stupanj oštećenja i stabilnost mosta – navodi gradonačelnica Iloka Marina Budimir.

– Zbog potencijalne opasnosti za sigurno prometovanje vozila, nastaloj zbog udara teretnog broda u stup cestovnog mosta Ilok – Bačka Palanka jutros oko 1,55, obustavljen je promet na graničnom prijelazu Ilok. Brod je u nadležnosti vlasti Republike Srbije koji provode očevid plovidbenog incidenta. O događaju su izviještene i nadležne službe Republike Hrvatske. Apeliramo na građane koji namjeravaju prijeći državnu granicu da se koriste alternativnim graničnim prijelazima – navode iz PU.

(vecernji.hr)