Na danas održanoj, vanrednoj sjednici većina zastupnika aktuelnog saziva Skupštine Unsko-sanskog kantona izglasala je nepovjerenje Vladi Unsko-sanskog kantona te su razriješili dužnosti premijera Huseina Rošića i ministre u Vladi Kantona.

U nastavku sjednice mandatar Mustafa Ružnićpredložio je, a natpolovičnom većinom Skupština potvrdila, novi sastav Vlade Unsko-sanskog kantona.

Uz dva ministra iz bivšeg saziva koji ostaju na pozicijama Zlatku Šepić, ministricu finansija i Hazima Kapića, ministra zdravstva i socijalne politike, Vladu USK čine novi ministri: Jasmin Karabegović, ministar unutrašnjih poslova, Damir Redžić, ministar pravosuđa i uprave, Amel Kamenčić, ministar privrede, Damir Omerdić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Adnan Alagić, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline, Almir Mašinović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Sandi Salkić, ministar za pitanja boraca i RVI.

Novoimenovani premijer Mustafa Ružnićkazao je da je ova odluka pokazatelj koalicijskog kapaciteta koji će ubuduće graditi Unsko-sanski kanton u interesu građana.