Naime, prije 2 dana, Klub vijećnika POMAK je zatražio od predsjedavajućeg Gradskog vijeća da sazove vanrednu sjednicu na kojoj bi Gradsko vijeće zauzelo svoje stavove kada je riječ o migrantskoj krizi.

Svoj stav o inicijative za održavanje takve vanredne sjednice, iznio je danas i gradonačelnik Fazlić, koji je podržao inicijativu i zatražio od Gradskog vijeća da održi vanrednu sjednicu, preuzme svoj dio odgovornosti i zauzme politike djelovanja o tome kako će se Grad Bihać postaviti spram svih pitanja koja se tiču migrantske krize, te istraje na njihovom provođenju.

“Stvara se dojam, takva klima se stvorila da je gradonačelnik najodgovornija osoba za sve što se dešava u vezi migrantske krize na području Grada Bihaća. Da li je stvaranje takve klime organizovano, politički, da li je kampanja već počela, to ne znam, ali je to situacija u kojoj ne mogu da se nosim sa time, jer kao gradonačelnik smatram da nema tu nikakve odgovornosti gradonačelnika kada je riječ o migrantskoj krizi.”, kazao je gradonačelnik Fazlić prilikom obraćanja vijećnicima.

Opširnije u video prilogu obraćanja gradonačelnika: