Danas je Fikret Bosnić, poznat i kao Fikro Boss, suočen s optužbama predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, tokom govora u Garavicama u Bihaću. Dodik je iznio tvrdnje o Bosniću tokom zvaničnog govora povodom obilježavanja 82. godišnjice ustaških zločina nad Srbima.

U svom govoru, predsjednik Dodik je naveo: “Mnogi pokušavaju da nas spriječe da se ovdje okupimo. Kao što smeta jednom među nama koji upravo snima sve da bi tamo orgijali po našim mrtvima na njegovom profilu.”

Ovaj govor izazvao je burne reakcije u medijima Republike Srpske, koji su se okomili na Fikreta Bosnića, poznatog sportistu i novinara iz Bihaća, koji vodi Facebook stranicu pod imenom “Fikro Boss Team.”

Fikret Bosnić, međutim, brani se od optužbi i tvrdi da nije vrijeđao nikoga tokom komemoracije. Na svojoj Facebook stranici, Bosnić je napisao: “Ja nisam sarajevski, ja sam bihaćki i nisam tajkun već sam bez posla. I to ste slagali. Ovo kažu srpski mediji za mene. Je li iko od vas što sam prenosio uživo čuo i jednu riječ da sam ja tokom cijelog snimanja izgovorio. Jednu riječ, jel iko čuo da sam povikivao ili se svešteniku unosio u lice, što baš ja kad je tu bilo još 50 kamera iz RS. Da niste gledali povjerovali bi.”

Fikro Boss je pozvao sve da sami procijene situaciju gledajući video prijenos koji se prenosio uživo.

Ova situacija izazvala je veliku pažnju u javnosti, izazivajući debatu i dijalog o slobodi medija i izvještavanju.

(Biscani.net)