Na prošloj sjednici Gradskog vijeća imali smo priliku čuti gradonačelnika Bihaća g.Šuhreta Fazlića koji nam se, neprimjerenim riječnikom obratio za govornicom Gradskog vijeća, očito pogođen za njega neprijatnim informacijama koje ne želi imati u svojoj svijesti.

Valjda je to reakcija na evidentno loše stanje javne rasvjete, o čemu smo govorili na našoj press konferenciji, koja je po svemu sudeći, sasvim nenamjerno našem Gradonačelniku izazvala traumu.

Umjesto konkretnog odgovora na problem, rekao je da lažemo i pozvao nas da odemo na Gorjevac i pogledamo Bihać kako je lijepo osvjetljen! Ovakva ”preporuka” nam daje za pravo pomisliti kako uopšte nije u toku sa problemima javne rasvjete koji su dostigli zabrinjavajuće razmjere, a mi smo samo dobronamjerno htjeli upozoriti na problem, s ciljem njegovog hitnog rješavanja.

Možda je to zato što javnu rasvjetu posmatra sa Gorjevca, jer da je prošao kroz mjesne zajednice i zainteresovao se za ovaj problem znao bi da su podaci koje smo iznijeli apsolutno tačni.

Istog dana, na istoj sjednici i za istom govornicom, priča o javnoj rasvjeti se raspala na dva dijela koji međusobno ni po čemu nisu bili slični. S jedne strane Gradonačelnik cinično tvrdi da mi lažemo, a direktor ustanove koja vodi brigu o rasvjeti grada Bihaća g. Kadir Sušić potvrđuje da su naši navodi tačni i istiniti!
Međutim, i bez iskrene potvrde g.Sušića o lošem stanju javne rasvjete, tvrdnje g.Fazlića padaju u vodu jer građani znaju istinu. Suviše je pogođenih sa ovim problemom, a sigurno je mnogo onih koji su se osjetili poniženima i uvrijeđenima jer ih se pokušava uvjeriti da ne vide mrak koji je pritisnuo grad, slično kao u onoj čuvenoj Andersenovoj bajci Carevo novo ruho!

Zato, dragi naš gradonačelniče, pozivamo Vas da ne gledate Bihać izdaleka sa Gorjevca, zađite u mjesne zajednice, među građane, razgovarajte i sami će vam reći koliko ste u krivu, a onda očekujemo javno izvinjenje, na isti način i sa istog mjesta, kako ste nas neprimjereno i neistitnito optužili, a da se prethodno niste uvjerili u stvarno stanje.