Jučer, 17. maja 2016. godine, u dvorani „Luke“ u 12:00 h Univerzitetsko sportsko društvo organizovalo je turnir iz odbojke za djevojke na nivou Univerziteta u Bihaću, gdje je učešće uzelo šest ekipa.

Učestvovalli su: Islamski pedagoški fakultet, Tehnički fakultet, Biotehnički fakultet, Visoka zdravstvena škola, Ekonomski i Pedagoški fakultet.

Turnir je zvanično otvoren u 12:00h, gdje se na početku održalo izvlačenje parova. Prva utakmica je odigrana između Islamskog pedagoškog fakulteta i Visoke zdravstvene škole, čiji je krajnji rezultat bio 2:0 u korist Islamskog pedagoškog fakulteta.

Druga utakmica je odigrana između Ekonomskog i Tehničkog fakulteta, čiji je krajnji rezultat 2:0 u korist Tehničkog fakulteta. Treća utakmica je održana između Pedagoškog i Biotehničkog fakulteta, čiji je krajnji rezultat bio 2:1 u korist Biotehničkog fakultet.

Za utakmice odigrane u polufinalu bilo je ponovno izvlačenje, gdje je Biotehnički prošao direktno u finale, a utakmica odigrana za prolaz u finale između Tehničkog fakulteta i Islamskog pedagoškog fakulteta završila je rezultatom 2:0 u korist Tehničkog fakulteta.

Finalna utakmica je odigrana između Tehničkog i Biotehničkog fakulteta , gdje je krajnji rezultat 2:0 u korist Tehničkog fakulteta, te samim tim Tehnički fakultet zauzima 1. Mjesto na turniru odbojke za djevojke za 2016. Godinu.

Drugo mjesto je pripalo Biotehničkom fakultetu, dok je trećeplasiran bio Islamski pedagoški fakultet. Četvrto mjesto je pripalo Pedagoškom fakultetu. Peto mjesto je pripalo Ekonomskom fakultetu i šesto osvojeno mjesto pripalo je Visokoj zdravstvenoj školi.

Na kraju turnira dodjeljene su diplome za osvojena mjesta, te pehari za prva tri mjesta. Dodjeljene su također diplome i sudcima turnira i Naimu Ćelešu.

Sponzor turnira: RED BULL.

/BISCANI.NET