Klix.ba

Federalna uprava policije (FUP) je večeras provela munjevitu akciju lociranja i hapšenja tri osobe iz Hadžića zbog njihovih tvrdnji da su povezani sa nestankom dvogodišnje djevojčice iz Srbije.

Beogradski Interpool je tražio hapšenje tri osobe sa područja Kantona Sarajevo, koje su iznijele tvrdnje da znaju gdje je nestala djevojčica te tražili 50.000 KM za otkrivanje informacija.

Nakon što su beogradske agencije prepoznale te informacije o djevojčici za kojom traje potraga već tri dana, zatražili su od nas reakciju. Pripadnici FUP-a su stoga proveli brzu akciju prilikom čega su istražitelji Odsjeka za cyber kriminal uspješno locirali osumnjičene uz pomoć njihove IP adrese.

Svi su uhapšeni, a pretražena je i njihova okolina te je utvrđeno da djevojčica nije kod njih.

Trenutno je u toku kriminalistička obrada nad T. B. (2002.), M. T. (2001.) i Z. T. (1972.) te se provjeravaju njihove tvrdnje da su povezani sa nestankom dvogodišnje djevojčice.

Danka Ilić (2) je nestala prije tri dana, u utorak popodne, dok je bila s majkom i bratom. Njena majka navodi kako se okrenula samo da donese vode sinu i da nje više nije bilo nakon što se vratila. Policija je odmah pretražila 10 kilometara oko mjesta nestanka, ali je nisu uspjeli pronaći. Dva dana su ispitivani roditelji, a otac će ići i na poligraf s obzirom na to da je majka trudna i da ne može pristupiti toj provjeri.

Vatrogasci su se večeras vratili na mjesto njenog nestanka, čiste teren i kuću ispred koje se djevojčica navodno igrala u trenutku nestanka.

Pogledajte sve fotografije na Klix.ba portalu

(klix.ba)