Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su mladića Ajdina Zulića iz Bihaća zbog prijetnji da će počiniti masakr u Ekonomskoj školi u Bihaću, saznaje portal “Avaza”.

– Dana, 04.05.2023. godine, policijski službenici Federalne uprave policije su po zahtjevu Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, slobode lišili jednu osobu, inicijala A.Z. (2005.) iz Bihaća zbog sumnje u izvršenje krivičnih djela „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. stav 1. i „Terorizam“ iz člana 201. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Lice će nakon kriminalističke obrade biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona – odgovor je za portal “Avaza” iz Federalne uprave policije na naš upit.

Podsjetimo, mladić iz Bihaća, Ajdin Zulić prijetio je da će učiniti sličan krvav pir kakav se desio u Srbiji te da će ubiti učenike i uposlenike u Ekonomskoj školi.

Stravičan slučaj potresao je region kada je jučer četrnaestogodišnji mladić Kosta Kecmanović počinio masakr na Vračaru u Beogradu, nakon čega je uslijedio niz osuda kako javnih ličnosti, tako i građana. Međutim, na društvenim mrežama pojavile su se i objave onih koji hvale ovaj monstruozan čin dječaka.

– Onaj dječak što je ubio osmero djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću. Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude teror – napisao je Zulić.

S obzirom da je njegova majka uposlenica Uprave policije USK, ovaj slučaj je preuzeo FUP.

Izvor: avaz.ba