Gradski odbor Saveza za bolju budućnost BiH Bihać sa najvećom dozom zabrinutosti gleda na sve veću prisutnost ilegalnih migranata. Međutim, još više smo zabrinuti činjenicom dezorjentiranosti i odsustva liderstva i vizije vladajućih Grada Bihaća i samog gradonačelnika Šuhreta Fazlića, koji ni sam više ne zna šta gdje izjavljuje.

Jalov i bespotreban šou u Sarajevu sa tek par samodopadnih vijećnika vladajuće većine i naređeno prisustvo direktora GS-a, SDP-a i ASDA, bez ikakvog učinka, našu zabrinutost samo povećavaju..

GO SBB Bihać smatra da Šuhretu Fazliću, nakon što je unosan ugovor od 35.000 € mjesečno usmjerio svome meceni iz vremena kada nije imao posao za smještaj izbjeglica, niko nije dao za pravo da izjavi kako je jedino rješenje da se na području USK-a izgradi migrantski centar.

GO SBB Bihać je oštro protiv da se ovakav jedan migrantski centar formira u Bihaću i USK. Kada nam Sarajevo za dvadeset godina nije ništa drugo dalo, ne želimo ni migrantski centar.

GO SBB Bihać se javno ograđuje od orkestriranog, tzv. mirnog protesta koji preko svojih savjetnika i svog vijećnika Seja Ramića organizira upravo Šuhret Fazlić. Smatramo licemjernim da se s jedne strane nudi formiranje migrantskog centra u Bihaću, dok Fazlić istovremeno u svom već otrcanom maniru kukanja i besperspektivnosti želi da građanima proda priču o navodnoj brizi za njih i Grad Bihać.

Otvoreno pitamo šta je cilj protesta, kome se prosvjeduje i da li je organizator svjestan da se u ovakvoj situaciji ne smije dozvoliti dodatna tenzija prema migrantima, jer je strpljenje građana, zbog nesposobnosti vlasti da rješi ovaj problem, na izmaku.

SBB ne podržava Šuhreta Fazlića u nastojanju da te jadne ljude dovede u poziciju progonjenih ili, ne daj Bože, da dođu u situaciju da se ističu kao cijeli jedan narod na početku i na kraju XX vijeka.

Bihać, 06.08.2018. god.
GO SBB Bihać