PROMETNU nesreću na cesti D8 u Kaštel Sućurcu izazvao je 29-godišnji vozač motocikla Honda CBR 600. Do sada je deset puta kažnjavan zbog nepoštovanja prometnih propisa, i to sedam puta zbog prekoračenja brzine i tri puta zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

On se u subotu oko 17:45 Hondom jačine gotovo 120 konjskih snaga kretao od zapada prema istoku (od Trogira prema Splitu) Ulicom Ivana Pavla Drugog i kada je došao na križanje, prošao je kroz crveno svjetlo između dva zaustavljena vozila na semaforu.

U tom trenutku, krećući se istočnom kolničkom trakom Ulice Suvača u smjeru jug – sjever, 32-godišnja žena u svom Audiju A4 (s trogodišnjim sinom u automobilskoj sjedalici) dolazi do raskrižja, gdje joj je bilo upaljeno zeleno svjetlo.

U tom trenutku svom snagom vozač Honde udara u lijevi dio Audija i prelijeće preko njega, da bi se i motocikl i Audi zapalili nakon toga. Audi je najprije odletio na desnu stranu te se prevrnuo na krov. Nesretnoj 32-godišnjakinji u vozilu i vozaču Honde nije bilo spasa, ali je brzinom vatrogasaca spašeno trogodišnje dijete.

Općinsko državno odvjetništvo koje je vodilo očevid još nije izdalo priopćenje pa se ne zna kojom brzinom je višestruki prometni recidivist vozio Hondu.

Golema tuga u Kaštel Sućurcu

Od poginule majke Antonije Ž. na društvenim se mrežama oprostio KUD Putalj.

“Idem vam pripraviti mjesto. I ako odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja” (Ivan 14,2b-3).

S velikom boli i tugom u srcu opraštamo se od naše Antonije. Ne samo da je izgubljena dobra osoba, majka i žena, nego i odlična članica i tajnica KUD-a Putalj kojem je pridonijela i zadužila nas doživotno svojim znanjem, urednošću, upornošću, dovođenjem novih članova, kvalitetnim radom, zaraznim osmijehom, prodornim glasom i izuzetnom osobnošću.

Iza nje ostaje praznina ne samo u obitelji i našem KUD-u, nego u cijelim Kaštelima.

Draga Antonija, ostat ćeš zauvijek u našim srcima. Bit ćeš zauvijek dio nas i nikada nećeš biti zaboravljena. Tvog imena s ponosom ćemo se sjećati. Volimo te!

Obitelji želimo najiskreniju sućut 🙏
Tvoj KUD Putalj”, objavili su na Facebooku.

Prometni vještak: Dvije obitelji su zavijene u crno

Stanovnici Kaštela su ogorčeni i godinama upozoravaju – živimo uz cestu smrti, piše HRT. Goran Husinec, prometni vještak, ne dvoji – oštrijim sudskim i policijskim mjerama sve se moglo prevenirati.

“Da je tom čovjeku recidivistu oduzet motocikl i da mu je oduzeta vozačka dozvola pravovremeno, dvije familije ne bi bile zavijene u crno”, kaže.

Zahvaljujući brzoj akciji građana trogodišnje dijete je spašeno iz zapaljenog automobila. Dijete se nalazi u splitskoj bolnici i nije u kritičnom stanju, javlja HRT.

(index.hr)