Piše: Biscani.net

Goran Piralić, poznatiji kao Gogo iz Bihaća, krenuo je u utrku za nacionalnim golmanskim certifikatom. Trenutno je u fazi pripreme i predavanja, a uskoro ga očekuje ispit koji ne sumnjamo da će uspješno položiti. Gogo, inače zaposlen kao poštar u JP BH Pošta – Bihać, cijenjen je i omiljen među Bišćanima, gdje svakodnevno obavlja svoje poslove s posebnim zadovoljstvom.

No, Gogo je omiljen ne samo među sugrađanima, već i među mladim sportašima, kojima predano predaje vještine golmanske pozicije u akademiji nogometa “Jedinstvo” Ta ista akademija ga je javno podržala za ovu trenersku obuku i borbu za certifikat.

Osim toga, Goran Piralić je i vlasnik golmanske škole “Gogi 1937.”, gdje također trenira i obučava mlade naraštaje.

Njegova strast prema golmanskoj poziciji i predanost treniranju mladih igrača zaslužuju veliku pohvalu i podršku, a s obzirom na njegovu iznimnu posvećenost, nema sumnje da će uspješno položiti ispit za golmanskog trenera.

Fotografija sa jednog od golmanskog treninga

Njegova strast prema golmanskoj poziciji i nesebično predavanje svojih znanja i vještina mlađim generacijama svakako će značiti mnogo za razvoj sporta u Bihaću. Njegova uloga u akademiji nogometa “Jedinstvo” i vlastita golmanska škola “Gogi 1937.” oblikuju buduće golmane i stvaraju temelje za uspješnu sportsku karijeru. Njegova borba za nacionalnim golmanskim certifikatom samo je još jedan dokaz njegove predanosti sportu i omladini, te će zasigurno potaknuti mnoge mlade da slijede njegov primjer i izgrade svoju sportsku budućnost. Gogo je istinski sportski heroj u Bihaću, i s ponosom ga podržavamo u njegovim nastojanjima.

(Biscani.net)