Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Grad Bihać već tradicionalno podržava rad vjerskih zajednica koje djeluju na ovom području, a naročito onih u kojim se trude da unaprijede međuljudske odnose i često daju svoj doprinos u društvenom životu Grada Bihaća.

„Posebno mi je drago da možemo osigurati određena financijska sredstva kako bismo podržali rad vjerskih zajednica kroz ulaganja u vjerske objekte, održavanje grobalja i mezarja, ali i u obilježavanje značajnih datuma svih vjerskih zajednica u Bihaću. Vjerujem da ćemo nastaviti našu dugogodišnju uspješnu saradnju, a kao gradonačelnik ću se zalagati da na jednak i ravnomjeran način tretiramo sve vjerske zajednice“, kazao je Elvedin Sedić bihaćki gradonačelnik.

Cilj današnje posjete muftije bihaćkog gradonačelniku Bihaća, bio je pozvati gradonačelnika Sedića na obilježavanje 140 godina postojanja Muftijstva bihaćkog i 30 godina reaktiviranja njegovog rada.

„Želimo se prije svega zahvaliti na podršci koju gradonačelnik Sedić i Grad Bihać pružaju Islamskoj zajednici. Moramo kazati da je dobra saradnja između Gradske uprave, Muftijstva bihaćkog i Medžlisa IZ-e Bihać. Želimo da religijske zajednice budu zastupljene u ovoj društvenoj sredini, u projektima Grada Bihaća i radujemo se nastavku saradnje“, riječi su Mehmeda ef. Kudića, muftije bihaćkog.

U okviru obilježavanja 140 godina postojanja Muftijstva bihaćkog i 30 godina otkako je reaktivirano djelovanje ovog Muftijstva, 7. decembra ove godine planirana je svečana akademija kojoj će prisustvovati i reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović , predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, te svi oni koji su na neki način doprinijeli radu Muftijstva bihaćkog.