Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bihaća, tačka Prijedloga Odluke o dugoročnom zaduženju za realizaciju tri ključna kapitalna projekta nije dobila potrebnu podršku. Ova odluka, koja je imala za cilj zatvaranje finansijske konstrukcije za projekte na Ceravcima, izgradnju bazena u sklopu školskog centra Prekounje te izgradnju nogometnog terena sa umjetnom podlogom na stadionu NK Jedinstvo, izazvala je kontroverze među vijećnicima, saznaje Biscani.net portal.

Nakon žustre rasprave, 14 vijećnika je podržalo Prijedlog Odluke, dok je 13 vijećnika ostalo suzdržano, a jedan je glasao protiv. Odluka nije prošla zbog nedostatka apsolutne većine glasova potrebne za njezinu usvajanje.

Ovi kapitalni projekti su privukli pažnju javnosti i izazvali mnoge debate u zajednici. Neki vijećnici su izrazili zabrinutost zbog potencijalnih dugoročnih finansijskih obaveza koje bi ovaj dug mogao donijeti Gradu Bihaću. S druge strane, zagovornici projekata tvrde da bi oni unaprijedili infrastrukturu i sportske sadržaje u gradu, što bi imalo pozitivan utjecaj na kvalitetu života stanovnika.

U nastavku pogledajte kompletno izlaganje gradonačelnika na ovoj tački:

Odgovori šefice Službe za finansije, privredu i poljoprivredu Grada Bihaća Jasmine Čoralić na vijećnička pitanja i diskusije u okviru tačke Prijedlog Odluke o dugoročnom zaduženju Grada Bihaća, kojim je planirano zatvaranje finansijske konstrukcije za realizaciju tri kapitalna projekta u Gradu Bihaću (Probijanje novih saobraćajnica na Ceravcima u skladu sa Urbanističkim planom, Izgradnja bazena u sklopu školskog centra Prekounje, Izgradnja nogometnog terena sa umjetom podlogom na stadionu NK Jedistvo).

(Biscani.net)