U oproštajnoj posjeti gradskoj upravi Bihaća jučer je boravio Yurij Afanasiev, rezidentni predstavnik UNDP-a u Bosni i Hercegovini. Susret sa mr.sci.Emdžadom Galijaševićem,gradonačelnikom Bihaća iskorišten je za sumiranje rezultata koje je UNDP ostvario sa gradskom upravom Bihaća u protekle dvije godine, te sa novim projektima koji će se realizirati u ovoj i naredne dvije godine.

„Zadovoljni smo saradnjom sa gradskom upravom Bihaća a posebno sa projektima koje smo zajednički realizirali, a riječ je vodovodu Zavalje , utopljavanju škole Harmani I i postavljanju solarnih panela za povratnike u Očijevu. Ti projekti su zaista odlično odrađeni i imali su značaj za društvenu zajednicu i zbog toga smo posebno sretni i spremni nastaviti saradnju sa gradom Bihaćem u budućim projektima „- kazao je Afanasijev.

Zahvalivši se osoblju UNDP na svemu što su uradili za grad Bihać, gradonačelnik Galijašević kazao je da će gradska uprava Bihaća i u narednom periodu biti dio projekata koje će UNDP realizirati u oblasti energetske efikasnosti javnih institucija.

„ Kada je u pitanju grad Bihać tu konkretno mislim na postavljanje zajedničke kotlovnice za dvije srednje škole i Tehnički fakultet ,te kotlovnice za OŠ Harmani II. Nadamo se i da ćemo biti dio projekta kojeg će UNDP i Švicarska vlada realizirati u oblasti podrške razvoju lokalnih sredina i mjesnih zajednica i da ćemo još jednom opravdati ukazano povjerenje i uspješno realizirati zajedničke projekte „- kazao je gradonačelnik Galijašević.