Grad Bihać stipendira mlade vrhunske sportaše

Grad Bihać, putem Gradskog sportskog saveza, sa zadovoljstvom najavljuje nastavak stipendiranja mladih vrhunskih sportaša iz različitih sportskih grana. Ova inicijativa predstavlja važan korak ka podršci i razvoju sportskih talenata među mladim Bišćanima, te doprinosi izgradnji vrhunskih sportaša u našem gradu.

Uz osigurana sredstva u Gradskom budžetu grada Bihaća, Gradski Sportski Savez Bihać otvorio je javni poziv za prijavu mladih sportaša koji ostvaruju izvanredne sportske rezultate. Proces selekcije i odabira bio je sproveden kroz konkursnu proceduru uz žalbeni rok, kako bi se osigurala transparentnost i pravednost u izboru stipendista.

Danas su potpisani ugovori sa pet izuzetno talentovanih sportaša, koji će biti obuhvaćeni stipendijama tokom 10 mjeseci kalendarske godine, odnosno tokom takmičarske sezone. Svaki od ovih mladih sportaša dobiće stipendiju u iznosu od 1000 KM, kao podršku za njihove sportske napore i postignuća.

Imena sportaša koji će biti podržani stipendijama su:

Jasko Skalić, član KBV “Kurto” Bihać
Anesa Hamzić, članica KBS “Zino” Bihać
Ivona Murk, članica SPC “Virus” Bihać
Timur Toromanović, član NK “Jedinstvo” Bihać
Uma Hadžihajdarević, članica NŠ “Kolibri” Bihać

Ova inicijativa ima za cilj ne samo finansijski podsticaj mladim sportašima, već i motivaciju za dalji razvoj i postizanje vrhunskih rezultata. Grad Bihać prepoznaje značaj sportskih aktivnosti za razvoj mladih ljudi i zajednice u cijelini, te će nastaviti podržavati talente koji donose ponos našem gradu.

Tendencija Gradskog sportskog saveza zajedno sa Gradskom upravom jeste da se budžet za ovakve inicijative povećava u narednim godinama, kako bi se još snažnije podržao sportski potencijal naših mladih građana.

Ova incijativa predstavlja samo jedan od mnogih koraka koje Grad Bihać poduzima kako bi podržao razvoj sporta i mladih talenata.

Ponosimo se svim našim sportašima i vjerujemo da će njihovi uspesi i dalje donositi radost i inspiraciju cijeloj zajednici.