Nakon što je prije dvadesetak dana Centar pošta Bihać zatvorio mjesnu poštu u Ripču zbog, navodno, tehnološke organizacije rada, a mještani svojim okupljanjem iskazali nezadovoljstvo ovim činom, ugodno su iznenađeni što je ova poštanska jedinica u ponedjeljak korisnicima svojih usluga opet otvorila svoja vrata.

Vraćanjem ove mjesne filijale u funkciju, građani Ripča više neće morati putovati do grada kako bi sve poštanske, novčane i ostale usluge dobili u gradskoj pošti ili preostalim poštanskim jedinicama. To ih je iznimno obradovalo na čemu su zahvalni JP BH Pošta.

Mještani Ripča su početkom juna okupljanjem ispred objekta ovdašnje Pošte Direkciji JP BH Pošta Sarajevo izrazili nezadovoljstvo njenim zatvaranjem, od juna do septembra, navodeći kako u ovoj bihaćkoj prigradskoj mjesnoj zajednici živi i tri stotine penzionera koji bez vlastitog prijevoza iz svoga, sve plićeg džepa, moraju platiti prijevoz do Bihaća da bi obavili sve poštanske, novčane i ostale usluge. Na radost i zadovoljstvo svih Ripčana, BH Pošta je građanima ipak otvorila vrata svoje poštanske jedinice 77215 Ripač.

Izvor: rtvusk