Piše: Biscani.net

Gradonačelnici Bihaća, Elvedin Sedić, i Bosanske Krupe, Armin Halitović, danas su u Bihaću potpisali zajedničku inicijativu za dopunu Programa javnih investicija Federacije BiH za razdoblje 2024-2026. godine. Ova inicijativa usmjerena je prema Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, s ciljem uvrštavanja projekta izgradnje magistralne ceste Bihać-Bosanska Krupa preko Grmuško-srbljanskog platoa u planove razvoja.

Gradonačelnik Sedić naglasio je kako je ovaj projekt od izuzetnog značaja za razvoj Unsko-sanskog kantona, ali i za cijelu regiju. Posebno ističe koristi koje će izgradnja ove ceste donijeti gradovima Bihaću i Bosanskoj Krupi, stvarajući uvjete za turistički i ekonomski napredak oba grada.

Oba gradonačelnika izrazila su uvjerenje da će zajednička inicijativa naići na razumijevanje i podršku, te da će ovaj ključni projekt biti uvršten u Program javnih investicija Federacije BiH za razdoblje 2024-2026. godine.

Gradonačelnik Halitović dodatno je istakao važnost projekta za povećanje sigurnosti prometa u regiji. Trenutačna putna komunikacija kroz kanjon rijeke Une smatra se izuzetno opasnom, posebno tijekom zimskih mjeseci. Izgradnja magistralne ceste Bihać-Bosanska Krupa predstavljala bi znatno sigurniju i učinkovitiju opciju za prometne potrebe ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Ova zajednička inicijativa gradonačelnika Bihaća i Bosanske Krupe naglašava važnost suradnje i regionalnog razvoja te pokazuje njihovu odlučnost da unaprijede infrastrukturu i sigurnost prometa u svojim zajednicama.

(Biscani.net)