Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić posjetio je radove na rekonstrukciji ceste u ulici Irfana Ljubijankića nakon što su rokovi rekonstrukcije “probijeni” zbog, kako kažu, dodatnih radova instalacije vodovodnih cijevi gdje je Grad Bihać dodatno investirao oko 300.000 KM vlastitih sredstava.

Investicija ovog projekta je blizu 2 miliona KM, a izvođač radova: “BEHIĆ – SANNY – BOY” d.o.o. Bihać.

Elvedin Sedić je objavio svoj post na Facebook-u povodom svoje posjete radilištu, prenosimo u cijelosti:

– Razumijem kroz šta sve prolaze naši građani i privrednici u ulici Irfana Ljubijankića. Ovo je zaista najnepovoljnije vrijeme za radove na glavnoj magistralnoj cesti koja vodi prema našem gradu iz pravca GP Izačić. Upravo u ovim mjesecima očekujemo najveći priljev turista, ali i povratak naših građana iz dijaspore, te ovakav jedan projekat koliko god koristan za nas bio, usljed perioda izvođena radova, sigurno ima i svoje loše strane.

– Naravno, razumijem i frustracije privrednika koji se nalaze na toj magistrali, kao i svih građana koji zbog radova, prašine i vrućina imaju probleme. Iako su radovi u nadležnosti federalne direkcija za ceste, kao gradonačelnik, osjećam svoju odgovornost da učinim sve što je u mojoj moći kako bih pomogao.

– Zato sam danas opet posjetio radilište i telefonski se čuo sa svim izvođačima kako bi osigurli dobru kordinaciju i izbjegli nepotrebno gubljenje vremena. Na moju zamolbu Ceste federacije su odmah poslale greber kako bi se put poravnao, a zamolio sam i češće zalijevanje puta tijekom velikih vrućina kako bismo olakšali stanovništvu koje živi tik uz cestu.

– Rekonstrukcija ove magistrale izuzetno je važan projekt, a Grad Bihać je prepoznao njegov značaj, zbog čega smo uložili 300.000 KM vlastitih sredstava kako bismo osigurali nove vodovodne cijevi. Time ćemo izbjeći potrebu za ponovnim radovima, odnosno uništavanju novog asfalta. Danas sam tražio od uprave preduzeća JP Vodovod da što prije izvrše postavljanje novih glavnih cijevi, kako bi izvođač mogao postaviti ivičnjake i asfaltirati vozni dio puta, a priključke i trotoare ostavimo za kasnije.

– U svrhu olakšanja prometa, želim napomenuti sve sugrađane da koriste zaobilaznicu kroz Vrkašić kako bi olakšali i sebi i mještanima u ulici Irfana Ljubijankića. Također, tražit ću opet od MUP-a USK da provodi redovni nadzor i kontrolu na ovoj dionici kako bi se osigurala sigurnost svih sudionika u prometu.