Gradska uprava Bihaća nastavlja i u ovoj godini sa podrškom infrastukturnim projektima koje realizira Medžlis IZ Bihać. Tako je u dogovoru sa Medžlisom IZ Bihać i predsjednikom Enverom ef. Moranjkićem, gradska uprava sa 15.000 KM podržala izgradnju džematske kuće u džematu Prekounje koje danas broji preko 670 džematlija.

Obilazeći danas zajedno sa čelnim ljudima Medžlisa IZ Bihać radove na izgradnji kuće, bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević ,kazao je da je lokalna zajednica u Bihaću ostvarila odličnu saradnju sa Islamskom zajednicom u BiH, o čemu svjedoči i realiziranih 500.000 KM izdvojenih sredstava u protekle tri godine.

“ Nastavljamo sa zajedničkim projektima sa našom Islamskom zuajednicom i evo već 6.maja imati ćemo kamen temeljac za Islamski kulturni centar u blizini gradske džamije koju bi trebal i u augustu ove godine i svečano otvoriti. Iza nas je dosta uspješno realiziranih projekata i dok sam ja gradonačelnik Islamska zajednica u BiH imati će podršku grada Bihaća “-istakao je gradonačelnik Galijašević.

U ime Medžlisa IZ Bihać , zahvalu gradonačelniku Galijaševiću izrazio je Enver ef. Moranjkić, predsjednik Medžlisa IZ Bihać, kazavši da očekuje da do ljeta budu završeni građevinski radovi na džematskoj kući.