Gradska uprava Bihaća uređuje džematsku kuću u Izačiću


Bihaćka mjesna zajednica Izačić jedan je od najvećih džemata Medžlisa IZ Bihać koji u posljednjih nekoliko godina bilježi zapažene rezultate u vjerskom životu , odnosno uređenju vjerskih objekata i džematske kuće. Podršku džematskom odboru i efendiji Izetu Šahinoviću nesebično pruža i gradska uprava Bihaća na čelu sagradonačelnikom Emdžadom Galijaševićem .

Tako je grad Bihać izdvojio 100.000 KM za kupovinu zemljišta i uređenje harema nove džamije u Izačiću, osigurana je i voda na lokalnom mezarju, a posljednja pomoć grada Bihaća realizirana je za uređenje džematske kuće.

“ Ovo je jedan od najbolje organiziranih džemata u našem gradu i on je kapija na ulazu u naš gradi našu državu i nismo imali dileme da li trebamo pomoći naše džematlije i naše efendije i zato smo sve naše projuekte realizirali preko Medžlisa IZ Bihać i evo ovdje u Izačiću smo izdvojili 9.000 KM za uređenje džematske kuće. To ćemo učiniti i u džematu Hatinac i nastaviti sa projektima podrške rada vjerskih zajednica , odnosno Islamske zajednice u Bihaću koja je i najveća i najbrojnija u našem gradu “-kazao je gradonačelnik Galijašević.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...