Službenici Jedinice granične policije Doljani, 9. aprila 2019. godine, otkrili su ličnu kartu Francuske, za koju je graničnim provjerama utvrđeno da je potražuje Interpol kao ukraden/izgubljen dokument.

Ličnu kartu je, prilikom granične kontrole, na uvid dala osoba afroazijskog porijekla, koja je s falsificiranim dokumentom namjeravala izaći iz Bosne i Hercegovine na prijelazu Unka. U razgovoru s našim službenicima, osoba je izjavila da dolazi iz Sirije. Prema nalogu tužioca Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, strani državljanin predat je pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, a falsificirani dokument privremeno oduzet.

Lišeni slobode prema potragama

Službenici JGP-a Višegrad, 10. aprila 2019., lišili su slobode B.Đ. (1981.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište i predat službenicima Odjela sudske policije sudova u Bosansko-podrinjskom kantonu.

Istoga dana, na ulasku u našu zemlju, na prijelazu Orašje, lišen je slobode E.G. (1989.) jer ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog krivičnog djela “teška tjelesna ozljeda”. Službenici JGP-a Orašje bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici JGP-a Bijeljina su, 8. aprila 2019., prilikom ulaska u BiH na prijelazu Popovi, lišili slobode J.A. (1999.). Utvrđeno je da je potražuje Osnovni sud u Derventi zbog krivičnog djela “krađa”. Bh. državljanka predata je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Index.ba